Atenció al públic:

08:00 - 18:30

Gran de Gràcia, 236

08012 Barcelona

93 218 82 69

vedrunagracia@vedruna.cat

La preocupació per la qualitat de l’aire arriba a les escoles

Alumnes de la comissió ambiental de l’escola Vedruna Gràcia fan una diagnosi de la qualitat ambiental del centre i el seu entorn i demanen a l’Ajuntament diferents mesures per millorar la qualitat de l’aire a l’entorn de les escoles.


http://ajuntament.barcelona.cat/gracia/ca/noticia/la-preocupacize-per-la-qualitat-de-laire-arriba


Assessorats per la Fàbrica del Sol, els alumnes de la comissió ambiental de l’escola Vedruna Gràcia van mesurar els principals contaminats amb aparells deixats en préstec pel servei de documentació d’educació ambiental.

Els alumnes van contactar amb els responsables del projecte Breathe, un estudi científic que analitza els efectes de la contaminació de l’aire sobre l’atenció i desenvolupament del cervell dels infants.

Els resultats de les mesures de la qualitat de l’aire realitzades pels alumnes els ha portat a fer una sèrie de peticions als òrgans competents municipals:

  • Allunyar el trànsit de les escoles. L’equip de Breathe considera que aquesta mesura comportari una millora significativa de la qualitat de l’aire que respiren alumnes a l’hora d’entrar i sortir del centre.
  • Crear murs verds o vegetació vertical a manera de pantalles verdes que poden neutralitzar part de la contaminació al tram de la vorera que queda davant de l’escola.
  • Ampliar la xarxa de camí escolar que marca els recorreguts més segurs i sostenibles per arribar a l’escola.
  • Ampliar la xarxa de carrils bici i aparcaments per a bicicletes a l’entorn més immediat del centre escolar.

Els alumnes també han demanat la participació en el proper Consell de Barri per explicar els resultats de l’estudi sobre contaminació.

Comments are closed.

Demana informació

Si vols rebre informació, nosaltres ens posem en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website