Atenció al públic:

08:00 - 18:30

Gran de Gràcia, 236

08012 Barcelona

93 218 82 69

vedrunagracia@vedruna.cat

Futura escola de cicles formatius de cuina, restauració i indústries alimentàries

Un nou edifici per als ensenyaments postobligatòris: batxillerat/batxibac i cicles formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior d’indústries alimentàries, cuina i restauració. 

El factor diferencial de l’escola serà la proximitat amb al món empresarial a través de la formació dual així com comptar amb altres alternatives de formació: formació presencial i formació e–learning o una combinació d’ambdues (blended-learning), que ha de permetre a les  empreses formar també els seus treballadors.  Per això Vedruna Catalunya Educació i Compass Group estan perfilant un conveni de col·laboració per tal que els alumnes de l’escola puguin formar-se en els seus centres de treball en una formació combinada entre escola i empresa.

Addicionalment podrà comptar amb  formació ocupacional i curs d’accés al grau superior, sempre que el Departament ensenyament ens ho autoritzi.

En aquests moments tenim en fase molt avançada el disseny dels estudis dels cicles formatius de Grau Mitjà que s’impartiran en torn de matí i dels cicles formatius de Grau Superior s’impartiran en torn de tarda-nit.

El nou edifici donarà es destinarà a la Formació Professional i al Batxillerat/Batxibac, la qual cosa permetrà adquar els espais de les etapes obligatòries (Infantil, primària i ESO) a les necessitats del S. XXI.

Família Professional d’hoteleria i turisme (Cuina i restauració)

Aula Cafeteria-restaurant amb botiga

Implica tenir menjador obert, per poder donar sortida al que es produeix i que l’alumnat pugui fer també no només els continguts de preparació sinó també els de presentació i servei. Realment significa tenir tres tipus de menjador, un tipus buffet-autoservei, menú d’escola, un tipus menú de diari i un tipus menú gastronòmic. Això per abraçar tot el que han de fer al llarg de cada un dels cicles formatius.

Cuina d’alta gastronomia

 

Família professional: Indústries alimentàries

Implica tenir una botiga oberta, per poder donar sortida al que es produeix, tipus menjars preparats com el que trobem a les botigues, racions envasades individualment, etc.

En aquest cas, la botiga estarà adreçada a la comunitat educativa, per donar sortida al que han elaborat aquell dia o dies previs.

Un nou concepte de menjador escolar

Tot això també implicarà un canvi important en el disseny del menjador escolar que es traslladarà a la segona planta per tal que els infants i joves s’hi trobin més còmodes i que el temps del menjador sigui un autèntic espai d’aprenentatge per a la salut i la sostenibilitat.

Cadena de producció alimentària, nova cuina i laboratoris. A la dreta un nou menjador escolar a la 2a planta

Comments are closed.

Demana informació

Si vols rebre informació, nosaltres ens posem en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website