Atenció al públic:

08:00 - 18:30

Gran de Gràcia, 236

08012 Barcelona

93 218 82 69

vedrunagracia@vedruna.cat

Bona Pasqua !

Bona Pasqua!!

Els temps de Quaresma i de Pasqua de la tradició cristiana són dues cares d’una mateixa moneda. Després dels quaranta dies de la Quaresma, podríem dir que la Pasqua simbolitza el renaixement interior de la persona i la mort de tot allò que no ens deixa viure plenament.
Els cristians, centrant-nos en la vida i en l’exemple de Jesús, celebrem que un món nou és possible. Tot observant el cicle de la natura, després dels mesos d’hivern, fred i cru, la primavera torna a aparèixer amb força entre nosaltres. Celebrem l’esclat de la vida.

 

 

La Pasqua és, doncs, una aposta per la vida humana, l’aposta per un somni. Si no tenim utopies, ens capfiquem en interessos individuals i perdem el sentit del que representa viure en comú. Jesús va anomenar la seva utopia «Regne de Déu».
El Regne del qual parla Jesús es realitza donant vida, dignitat i felicitat a totes les persones. I els somnis, les «utopies», els podem fer realitat, els podem construir a cada moment. Leonardo Boff, teòleg brasiler, diu que una societat no viu sense utopies, és a dir, sense un somni de dignitat, de respecte a la vida i de convivència pacífica entre les persones i els pobles. Els somnis que anuncia la Pasqua ens fan avançar en l’intent de transformar la realitat.
Aquí rau la força de la utopia, el seu sentit més profund. La Pasqua és aquest alè de vida, de força humana nascuda de l’exemple de Jesús, que ens ha d’ajudar a fer possible un món més just.
Al costat de les celebracions i de les tradicions que ens acompanyen aquests dies (la festa de Rams, les processons, les mones…) desitgem a tots que el missatge de la Pasqua, que és un missatge profundament diví, i humà alhora, ens ajudi a renovar la nostra força i a tenir vida per ser capaços de construir, entre tots, un món més just.
Cadascú de nosaltres ho necessita, el país ho mereix i per al món global és imprescindible.
Des de Vedruna Catalunya Educació us desitgem, doncs, una BONA PASQUA!
Comments are closed.

Demana informació

Si vols rebre informació, nosaltres ens posem en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website