Atenció al públic:

08:00 - 18:30

Gran de Gràcia, 236

08012 Barcelona

93 218 82 69

vedrunagracia@vedruna.cat

Associació UNESCO per al diàleg interreligiós

Els S’avis al batxillerat

La diversitat religiosa i cultural està present de manera creixent a la nostra societat, cada cop més plural i pluralista. Aquesta diversitat és un dret i una realitat que cal descobrir i aprendre d’una manera que permeti una lectura positiva i alhora realista, capaç de conèixer i interpretar críticament la diversitat des d’una perspectiva respectuosa amb l’alteritat, els drets humans i la cultura de la pau i del diàleg.

Aquest projecte de Batxillerat combina l’aprenentatge de la diversitat religiosa i conviccional, d’una banda, amb la sensibilització i la solidaritat amb la gent gran, d’una altra. Els “ancians” han estat sempre, en totes les cultures, uns actors destacats en les transmissions de les savieses tradicionals i, en aquest sentit, són imprescindibles per a la seva comunicació i valoració.

Cada cop és més necessari i just desenvolupar eines que serveixin a la ciutadania per a un millor reconeixement i una adequada sensibilització envers la diversitat cultural, religiosa i conviccional.

L’AUDIR vol presentar-vos el que  ja fa anys fem,una campanya per a la cultura religiosa generalitzada, campanya que es manté oberta. Creiem que per evitar l’analfabetisme cultural i religiós, és imprescindible una formació bàsica en el fet fet religiós i conviccional que consideri la religió com un fet cultural valuós, expressió del patrimoni humà, ètic i espiritual comú.

L’ interès respon, bàsicament, d’una banda, a la curiositat i motivació per conèixer i descobrir diverses maneres de viure i de veure la vida que tot i ser properes, tenen conviccions i creences distintes, de manera que sigui possible superar aquells prejudicis i estereotips que dificultin una convivència millor.

D’altra banda, l’interès rau també a la possibilitat d’enriquir-se amb el patrimoni cultural, humà i ètic dels altres sense perdre la pròpia identitat.

Comments are closed.

Demana informació

Si vols rebre informació, nosaltres ens posem en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website