Atenció al públic:

08:00 - 18:30

Gran de Gràcia, 236

08012 Barcelona

93 218 82 69

vedrunagracia@vedruna.cat

Premi Escoles Verdes al treball en xarxa de Vedruna Catalunya Educació

És un plaer i un orgull per nosaltres informar-vos que,  en el marc de la convocatòria del  Premi 2019 Medi Ambient  i Escoles Verdes que impulsa el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Vedruna Catalunya Educació ha rebut  el premi al treball en xarxa.
 
L’acte, que ha tingut  lloc a la Universitat de Girona, ha reconegut iniciatives tant del marc del Programa Escoles Verdes , com també del Premi Medi Ambient, una convocatòria que reconeix actuacions, recerques i trajectòries  que impulsin compromisos vers el medi ambient i la sostenibilitat.
 
La  Fundació Vedruna Catalunya Educació, que ha obtingut el premi de la mà del MH Conseller de Territori i Sostenibilitat Sr. Damià Calvet, ha rebut el reconeixement al treball en xarxa realitzat . Un treball d’un recorregut iniciat el 2006 amb un primer Fòrum de Medi Ambient i que al llarg d’aquests 13 anys ha comptat amb iniciatives que van des d’intervencions pedagògiques a trobades , congressos i un treball en xarxa que ha implicat les comunitats educatives dels seus centres arreu de Catalunya. El treball realitzat ha permès també formar educadores i educadors per tal que puguin liderar als centres iniciatives que des de les aules treballin per tenir impactes en l’entorn i crear hàbits sostenibles.  
 
 Un impuls il·lusionador
Per a l’equip gestor del projecte, el premi no és només un reconeixement a la bona tasca feta sinó també un impuls il·lusionador a seguir planificant estratègies i actuacions que des de les escoles teixeixin vincles sostenibles amb les comunitats, amb l’entorn , amb el món. D’aquesta manera la xarxa de centres, que compta amb 32 escoles certificades com a Escoles Verdes o Escoles Sostenibles en aquests moments segueix treballant per seguir impulsant l’ambientalització del currículum, arrelar el concepte d’ecociutadania i incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la pràctica pedagògica. 
 
Tota la comunitat educativa implicada en aquest procés de transformació es mostra satisfeta amb la feina feta, en especial les comissions de sostenibilitat dels diferents centres, que inclouen també la participació i implicació dels delegats verds: infants i joves que des de l’activisme de les escoles treballen per un entorn i una societat més sostenible.
 Vedruna Gràcia, una escola sostenible
Les escoles som uns dels principals agents de canvi de la ciutat. Per això, a Vedruna Gràcia formem part del programa Escoles+Sostenibles. Desenvolupem iniciatives de millora tant de la pròpia escola com del nostre entorn, impulsant la cultura de la sostenibilitat, amb noves maneres de veure el futur comú i de participar en la resolució de problemes. Busquem solucions per augmentar la nostra qualitat de vida i que minimitzin els impactes que degraden el medi i els recursos.
 En aquest sentit, com a escola verda i sostenible que som, a Vedruna Gràcia intentem fer el màxim d’accions per tal de conscienciar la nostra comunitat sobre la importància de tenir cura del medi ambient i del nostre entorn. Així, a més de formar part de la xarxa d’Escoles+Sostenibles, també ens hem adherit a reptes com el Global Mask Challenge, al juny vam rebre un premi pel treball “Saps què respires” que versa sobre millorar la qualitat de l’aire o recentment ens hem adherit i participat a la campanya de Fridays for Future.
 Seguirem treballant en aquesta direcció per aconseguir, entre tots, un món millor.

Comments are closed.

Demana informació

Si vols rebre informació, nosaltres ens posem en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website