Atenció al públic:

08:00 - 18:30

Gran de Gràcia, 236

08012 Barcelona

93 218 82 69

vedrunagracia@vedruna.cat

Fundació Vedruna Catalunya Educació

Si anem junts és millor

Amb el títol Si anem junts, és millor es va posar en marxa aquest 1 de setembre al Palau Firal de Congressos de Tarragona, la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Després d’un manifest Institucional on feia memòria dels fets del 17 d’agost a Cambrils i Barcelona,  va donar la benvinguda a l’acte l’Alcalde de Tarragona, Sr. Josep Fèlix Ballesteros. Així mateix ho van fer la Germana General de la Congregació de les Carmelites Vedruna, Gna. Inés García i de la Presidenta del Patronat de la Fundació, Gna. Montserrat Espinalt que va centrar el sentit de la trobada. Els assistents a l’acte, els 1600 educadors de les 36 escoles Vedruna de Catalunya, van visualitzar el vídeo “Hem arribat fins aquí”, que resumia el camí recorregut fet, al llarg de més de 190 anys, per la Congregació i per les Escoles per situar-nos al segle XXI. A l’acte, també, hi van assistir els responsables de la Fundació Escola Cristiana, l’Arquebisbe de Tarragona i representants del Departament d’Ensenyament i d’institucions educatives del país.

La matinal va continuar amb una exposició, amb debat inclòs, impartida pel Dr. Miquel Martínez, de la Universitat de Barcelona, on exposava els sis eixos del projecte educatiu Vedruna  (La persona, l’Entorn, les actituds d’aprenentatge, les maneres d’aprendre i el moll de l’os) com a reptes educatius del segle XXI i que era comentat per exalumnes i mares i pares relacionats amb escoles Vedruna de Catalunya com la il·lustradora Pilarín Bayés, l’ex-jugador d’Hoquei Santi Carda, el periodista Arcadi Alibés, l’actriu Mont Plans i les polítiques Marta Pascal i Marta Rovira. Les diferents intervencions van ser moderades per la comunicadora Elisabet Carnicé.

La idea de xarxa i de fer col·lectiu va ser reforçada al final del matí a través de la construcció de tres pilars construïts per les colles de Castelleres de la ciutat de Tarragona: Colla dels Xiquers del Serrallo, la colla de Xiquets de Tarragona i la colla Jove de Tarragona.

La segona part de la trobada, a la tarda, es va dedicar a expressar en forma de cantada de Cançons i Poemes l’expressió “Si anem junts és millor” que va incloure l’encesa simbòlica, per part dels Directors Generals de 36 llums, un per a cada escola, acompanyant al batec d’un cor. La cantata estava pensada en relació a cançons i poemes relacionats en “fer camí” i en els seus reptes i dificultats i, finalment, en el convit a treballar junts com a col·lectiu d’escoles. L’acte es va cloure amb la intervenció de la H. Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Sra. Clara Ponsatí que va agrair la implicació de les escoles Vedruna i de la seva Fundació amb el compromís educatiu que tenen les nostres escoles amb l’educació del país.

De forma festiva, la trobada es va tancar cantant junts la cançó l’Escola, encarregada per la Fundació per expressar com i de quina manera podem viure l’aplicació del projecte educatiu Vedruna.

El desig del BON CURS i l’agraïment a l’assistència a l’acte va tancar la trobada, que simbolitza l’inici d’un nou camí per a les 36 escoles Vedruna de Catalunya.

Comments are closed.

Demana informació

Si vols rebre informació, nosaltres ens posem en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website